![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEofmirBh7jA7_2CdsMQyo5zcvnSdanQEkJBdgUYONOB47qcvo8nEdelbrqmEGEn36gY5gjvj9ZFL2LUIrp4j4KxPBhSWfF3KeZZ6pA05LJTJZuA7-ySnYbp29gNxrA2NU3zq8E9vRphQ/s400/derneuewaldorfsalat%5B1%5D+(2)-1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYH_KerjsA3BZcYJalMI3Ik-G0T8eMEW0gwDwmnP-O_aOTcjlDO_hiH4ipdkYfZCXanPALJdNGEJGqgXyKDOzURIg9SM1rzF34dhRutw4PiEzXi3D0G2eZhD9JpFFHZrmSBW2DCZ5NVbI/s400/Mine+bilder2.jpg)
ORGINAL WALDORFSALAT
500 g sellerirot
500 g eple
125 g nøttekjerner
500 g majones
saft av en halv sitron
Selleri skjæres i små terninger, kokes i to min og avkjøles raskt. Eplene skrelles og skjæres i terninger som marineres med sitronsaft. Ingrediensene blandes med tilsmakt majones. Salaten anrettes på salatblad. Drysses med hakkete nøttekjerner.
ANNEN DRESSING TIL WALDORFSALAT
2,5 dl pisket krem
2,5 dl majones
5 ts presset sitronsaft
Denne sammensetningen av waldorfsalat er en klassisk oppskrift. I praksis bruker en i dag ofte stangselleri i steden for sellerirot. Dessuten kombineres salaten med bananer, ananas og druer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar