4 stk gelatinplater
1 vaniljestang
3 dl h - melk
100 g eggeplommer
120 g sukker
3 dl kremfløte
Legg gelatin i kaldt vann. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm vanilje og melk til kokepunktet i en kjele på medium varme.
Visp eggeplommer og sukker lett sammen. Hell den varme væsken inn i eggeblandingen litt og litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen. Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden. Når blandingen har tyknet skal den siles over i en bolle.
Kryst vannet ut av gelatinen og ha dem i en varme sausen. Rør godt så gelatinen blander seg med vaniljesausen. Sett sausen til kjøling i et is bad. Det er viktig å røre i sausen med jevne mellomrom til den blir r-omtemperert for å unngå at gelatin klumper seg.
Pisk fløte til krem, og vend den inn i sausen når sausen er blitt romtemperert. Fyll bavaroisen i ringer eller former som er ca 3 cm i diameter og 3 cm høye og frys dem. dette tar ca 3 timer.
Laget av Simen Imingen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar