Tertedeig:
300 g hvetemel
200 g kaldt usaltet smør i terninger
100 g melis
1 egg
Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller en matprosessor. Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i matprosessor. Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst 4 timer i kjøleskapet, gjerne natten over. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kjevle deigen til en ca. 3 millimeter tykk leiv. Smør en saladmaster kakeform og legg leiven i formen slik at den dekke både bunn og kant. Bruk en gaffel og prikk bunnen for at den ikke skal blåse seg opp under stekingen. Sett tertebunnen i fryseren i 30 min slik at deigen blir hard. Ta ut terten og legg et bakepapir i den. Fyll bunnen med tørkede erter eller linser. Dette for at ikke skal gli ned langs sidene under stekingen. Stek bunnen i 10 min, fjern bakepapir og erter. La bunen steke videre i ytterligere 10 min til den er gyllen. La den avkjøles.
Sjokoladefyll:
150 g mørk sjokolade 52% kakaomasse (kjøpt på meny)
1 ½ dl kremfløte
30 g usaltet smør, romtemperert
1 egg
Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten på medium varme og tøm den over sjokoladen. Rør inn smøret med visp. Pisk egget luftig i maskin eller for hånd. Vend det piskede egget inn i sjokolademassen med en slikkepott. Fyll sjokoladefyllet i den halvstekte tertebunnen og stek den i 8 – 10 minutter ved 160 grader. La sjokoladeterten avkjøles i romtempetatur.
Tips: server terten lun eller romtemperert. Da kommer smaken bedre frem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar