Når vi koker grønnsaker på Saladmaster®-måten må vi huske på å velge en kjele som fylles minst to tredjedeler full av mat før koking. Prøv alltid om mulig å unngå å skrelle grønnsakene, siden mesteparten av vitaminene og mineralene befinner seg i eller rett under skallet.
1. Legg friske grønnsaker i en kjele med riktig størrelse. Da vi ofte skal koke veldig tørre grønnsaker som f.eks, brokkoli, blomkål etc. kan det ofte bli så tørt at Vapo-Valve™ ventilen (vakuumkoking) ikke fungerer ordentlig. Inntil du blir kjent med hvilke grønnsaker som har nok fuktighet, bør du tilsette et par spiseskjeer med vann i kjelen. Et enda bedre alternativ som gir et perfekt resultat, er å skylle grønnsakene under rennende vann før du har dem i kjelen. Dette med nok fuktighet i grønnsakene lærer du etter hvert som du bruker ditt Saladmaster® kokeutstyr. Om du bruker frosne grønnsaker, legger du dem ganske enkelt rett i den kalde kjelen. Ingen skylling er nødvendig.
2. Legg på lokket og plasser kjelen på varmekilden med middels varme.
Når Vapo-Valve™ ventilen klikker, reduserer du varmen til lav. For litt hjelp i starten, har vi satt opp ca koketid på grønnsaker nedenfor. Dette er kun en omtrentlig tabell og altså ikke noe som kan følges slavisk.
Ca. koketid på div. grønnsaker | Minutter |
Asparges, hele | 5-7 |
Bønner, grønne | 8-10 |
Rødbeter hele, medium store | 50-60 |
Broccoli, busker | 5-7 |
Rosenkål | 9-10 |
Hodekål, oppskjært | 4-6 |
Gulrøtter, oppskjært | 9-10 |
Blomkål, busker | 6-8 |
Selleri, oppskjært | 5-7 |
Maiskorn | 1-2 |
Maiskolber | 10-12 |
Løk, oppskjært | 8-10 |
Erter | 2-3 |
Paprika | 3-4 |
Søtpoteter | 15-20 |
Poteter, hele, medium store | 20-25 |
Erter | 2-3 |
Spinat | 2-3 |
Squash, sommer, oppskjært | 4-6 |
Squash, vinter, | 10-13 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar