3 stk kyllingfilet
3 dl ukokt ris
1 ss rapsolje
1 stk rødløk
½ rød paprika
3 cm squash
1 stk kinesisk hvitløk
1 pk crispisalat
salt og nykvernet svart pepper
Til saus:
1 dl soyasaus
2 ss rapsolje
1 ts sukker
½ rød chili
Kok ris etter anvisning på pakken, om du ikke har rester fra før.
Kutt løk, hvitløk, squash og paprika i små terninger.
Stek kyllingfiletene i oljepanna på 230 grader, uten fett, i ca 6 minutter på hver side. Når kyllingen er ferdig tar du filetene opp å legger dem i en kjele med lokket på slik at de kan ”hvile”. Slå av oljepanna, tilsett 1 ss rapsolje og ha i risen. Panna er enda så varm at du kan steke risen i den. Når risen er gjennom varm tilsetter du de hakkede grønnsakene. Vend de inn risen. Nå er risen klar til servering.(Nå har du også ”kjerne” i grønnsakene) Kutt litt crispisalat.
Jeg la den stekte risen på tallerkenen først, litt crispisalat, kyllingfileten og toppet med litt salat. Som saus brukte jeg soyasaus med litt sukker, chili og rapsolje. Slik gjør du: Varm opp soyasaus og tilsett chili, sukker og olje. La den få stå i noen minutter å trekke smak. Når du bruker denne soyasaus trenger du ikke salt.
Tips: Stekt ris med kylling smaker godt med brød til. Retten kan gjerne varieres med andre grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar