1 - 1,5 kilo elgkjøtt
2 flaske porter
2-3 dl portvin
1 dl kinesisk soya
1 stor gul løk
2-3 hvitløkskløfter
1 ts timian
6 einerbær
6 pepperkorn
Begynn å forvarme oljepanna på 230 grader.
Porter, portvin og soya har du i en kjele. Ha oppi kløvd løk og hvitløken i mindre biter. Tilsett øvrige krydder og kok opp.
Legg kjøttet i den oppvarmede oljepanna, brun kjøtt stykket på alle sider. Ha den kokende væsken i oljepanna. Nå slår du ned oljepanna til 85 grader og la det syde under lokk til 70 grader i midten av kjøttet. Vend det en gang underveis slik at skyen gir smak til hele stykket. Ta opp kjøttet fra skyen og la kjøttet ligge å hvile i 20-30 minutter før du skjærer i kjøttet. Skjæres i tynne skiver.
Sil skyen og reduser den ned til det halve. Rør inn romtemperert usaltet smør i terninger 100 g .
Kjøttet kan godt svalne litt før servering. Men sausen må være kokvarm.
Billigste sort portvin er ypperlig. Før var det vanskelig å få tak i porter. Nå har polet 3-4 sorter porter, bl.a. dansk, engelsk og amerikansk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar