500 g sjøkrepsskall
1 stk vasket og skrelt gulrot
½ hvitløk med skall
½ purreløk
½ fennikel
¼ chili
2 dl hvitvin
2 ss tomatpuré
1 kvast persille
1 kvast estragon
½ ts korianderfrø
500 g fløte
Usaltet smør
Salt og pepper
Varm en kjele godt opp på medium varme. Vend i skall og fres godt til det blir gyldent. Vend inn grovkuttede grønnsaker og tomatpuré og fres godt sammen. Hell i vinen og kok opp. Dekk det hele med vann og kok opp på nytt. Skum godt av og ha i persille, estragon og korianderfrø. La kraften få trekke på middels varme i ca. 25 min. Sil og avkjøl. Kok ned kraften til halvparten. Tilsett like mye fløte som kraft. Kok ned en 1/3 smak til med salt, pepper og smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar