Sjøkreps bouillabaisse





















500 g sjøkrepsskall

1 stk vasket og skrelt gulrot

½ hvitløk med skall

½ purreløk

½ fennikel

¼ chili

2 dl hvitvin

2 ss tomatpuré

1 kvast persille

1 kvast estragon

½ ts korianderfrø

500 g fløte

Usaltet smør

Salt og pepper



Varm en kjele godt opp på medium varme. Vend i skall og fres godt til det blir gyldent. Vend inn grovkuttede grønnsaker og tomatpuré og fres godt sammen. Hell i vinen og kok opp. Dekk det hele med vann og kok opp på nytt. Skum godt av og ha i persille, estragon og korianderfrø. La kraften få trekke på middels varme i ca. 25 min. Sil og avkjøl. Kok ned kraften til halvparten. Tilsett like mye fløte som kraft. Kok ned en 1/3 smak til med salt, pepper og smør.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar