Karamellisert rabarbra med markjordbær






















1 rabarbra
Sukkerlake:
1 dl sukker
1 dl vann


Ha sukker og vann i en kjele og kok det opp på medium varme slik at sukkeret løser seg opp. Trekk til side for avkjøling. Skrell rabarbraen. Nå legger du rabarbaren på benken slik at du får god støtte til å skrelle fine skiver med "skreller" eller ostehøvel. Legg rabarbra skivene i sukkerlaken. La de ligge i laken i ca 15 min. Sett ovnen på 175 grader. Legg rabarbraskivene på et saladmaster stekebrett med bakepapir. Stekes i ca 5 -10 min. Legg dem på rist slik at de stivner. Disse stengene er kjempe fine å pynte kaker med eller som snacks. Her har jeg en rabarbra stang med nyplukket markjordbær, dette er fantastisk godt, nesten som drops.



Tips:
Hvis du ikke har tilgang på markjordbær så kan du bruke "vanlig" jordbær som du krydrer med kanel, da får du markjordbærsmak på jordbærene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar