Kålruletter





































Til 12 kålruletter


400 gram kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1 ss potetmel
3 dl melk
pepper
muskat
12 blad av et kålhode



Kutt kålhodet i to og fjern stilken løsne bladene fra stilkfestet og ta dem av så de ikke går i stykker. Legg bladene i en kjele og kok dem opp på medium varme så skrur du ned til lav varme og la bladene stå i ca 10 minutter slik at bladene blir myke.



Ta bladene opp og la dem dampe av. Skjær bort den tykkeste midtstilken og avkjøl kålen.



Bland først salt i kjøttdeigen og tilsett så de øvrige ingrediensene.



Legg en stor skje farse på hvert kålblad. Pakk bladet om farsen og bind rundt med bomullstråd eller fest med tannstikker. Legges kålrulettene tett sammen i oljepanna.



Kok kålrulettene på 130 grader til det klikker i lokket så skrur du ned til 90 grader og lar dem stå i ca 20 minutter til farse og kål er kokt. Ta opp kålrulettene og fjern tråden.



Server med hvit, lys eller brun saus til. Bruk kraften som blir i oljepanna i sausen






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar