![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinXyVSbJNm-jA7Bz4bA-NY1fOJ0pN8AzBnoosbHTrnemmYhFyEcwdhTz7a8tLC2Oq2ZOLqHEh5qbF2PYASZOf1Sqwb8Qig57cEQdKOj8TzC6H6sR8tbXCc1hlGUbawp2kzb698rBIUick/s400/Plukkfisk_large%5B1%5D.jpg)
700 g torsk
500 g kokte poteter
1 purre eller løk
4 ss smør
5 ss hvetemel
7 1/2 dl melk
1 terning grønnsakbuljong eller fiskebuljong
salt og peppe
Bruk koktfisk, enten fersk eller lettsaltet, fisken skal være helt fri for skinn og ben. Skjær kokte, skrelte poteter i biter. Rens og finsnitt purren, fres den myk i smøret og dryss melet over. Rør det sammen og spe med melken til en tykk hvit saus. Smuldre i en buljongterning og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i noen minutter. Legg i potetene og fisken og la alt trekke til det er gjennomvarmt. Drys over haket persille og server retten rykende varm sammen med flatbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar