Hjemmelaget knekkebrød i oljepanna


Sunne, smakfulle og hjemmelaget knekkebrød:


3,5 dl sammalt rugmel
3,5 lettkokt havregryn
1 dl hvrekli
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann


Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og la det stå og svelle i 30 minutter. Klipp bakepapir som passer i oljepanna og bruk en slikkepott til å klemme deigen utover på 5 ark som du har klippet ut. Set oljepanna på 160 grader. Stek knekkebrødene i 5 minutter på hver side uten lokk. når du snur knekkebrødet kan du dra av bakepairet. nå trenger du ikke det lenger. Ta knekkebrødet ut av oljepanna og skjer deigen opp i passe store knekkebrød-biter med en pizzahjul med deigen ena er myk. Legg knekkebrødene oppi oljepanna i gjen og la de stå i 30 minutter. snu knekkebrødene og stek dem videre i 30 minutter. Pass på så de ikke blir for brente. Ta ut knekkebrødene fra oljepanna og legg dem på rist. Lykke til!


Steke breta til saladmaster.

Da gjør du slik:

Legg bakepapir på stekebretta. klemme deigen utover på 4 stekebrett. Forvarm stekeovnen på 160 grader gjerne på vaqrmluft. set inn to stekebrett sammen på 1. og 3 rille, og stek knekkebrødene i ti minutter. Ta begge platene ut og skjer deigen opp i med en pizzahjul mens dem er myke. Set deretter bakeplatene inn i ovnen i gjen i 30 minutter. ta de ut på nytt og byt plass i ovnen. da slipper du også ut litt fukt. Stek deretter videre i 30 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Pass på så de ikke blir for brune. Lykke til.
Oppskrift fra Kari Onstad Hålin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar