2 stk orrfugl a 300 g
1 ss olivenolje
1 ss usaltet smør
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
Orrfuglbrystene stekes gylne på begge sider i oljepanna sammen med olivenolje, smør og hvitløk. Ta salt og pepper på, og stek videre i oljepanna ved 190 grader i ca 4 minutter. La så brystene få hvile i 10 minutter før de deles opp i skiver.
Pannebakt grønnsaker:
8 stk knaskerøtter
4 stk sjalottløk
1 stk mais
8 stk små nypoteter
1 ss honning
1 kvast rosmarin
2 ss sitron
2 ss sherryeddik
2 ss soyasaus
Alle grønnsakene vaskes og skrelles. Skær ut maisen fra kolben. Potetene deles opp i skiver. Bland så alle grønnsakene sammen i oljepanna og vend inn honning, rosmarin, sherryeddik, soyasaus og sitronsaft. Settes på 190 grader. Bakes så i ca 10- 15 minutter til grønnsakene blir gylne eller karamelliserte.
Kremet soppduxelle med lime og bacon:
1 dl vann
400 g sjampinjong
100 g bacon i terninger
1 stk sjalottløk
1 ss usaltet smør
1 stk lime
11/2 dl fløte
Salt og pepper
Sil fra stekesjyen og tilsett 1 dl vann. Kok opp til det tykner. Sopp, bacon og sjalottløk kuttes i små terninger og freses lett sammen med smøret. Hell i fløte og kok til det begynner å tykne. Raps i litt av skallet på limen. Smak til med salt og pepper.
Vinanbefalinger kommer!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar