3 stk stykker av kalkun
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXS5Ux4qpBGH8gskOlOoRI05N_Ow5AK-KQXWvPL4ftOmCNudW08683wwj10qnkLAzvDV4VcMY2-Lg0jc9KrE88k4TJ7Dxuf1QKsJFn1CMx4MIxpLFZetihJz8XVZYM-eboS58i_wmRPuQ/s400/IMG_5087.JPG)
2 fedd hvitløk
1 stang av en selleristang
1 ts paprikapulver
1 ss rapsolje
1 ss sitron saft
Begynn med marinaden. Rens og hakk hvitløk og selleristang. Legg kalkun stykkene i en plastpose så har du i hvitløk, selleri, paprikapulver, sitronsaft og 1 ss rapsolje. knyt posen og rist posen godt slik alt blandes godt. La kalkunen få marinere seg minst 1-2 timer i rom tempratur.
Forvarm stekepanna på medium varme eller bruk oljepanna på 200 grader. Brun kalkun stykkende, når de er nesten ferdig så legger du dem i en kjele og setter på lokket.(husk å ha noe under kjelen) Nå blir kalkunen ferdig på sin egen varme.
I melomtiden har du kvernet squash og gulerot på kone nr 2
1/2 squash
1 gulerot
1/2 rød paprika (kutes med kniv)
1 vårløk (kutes med kniv)
Wok grønnsakene i samme panne som du stekte kalkunen, da for du mere smak i grønnsakene. Kok opp nudlene som det står på paka.
Soppsjy:
1 sjalottløk
3 stk sjampingjong
1 ts smør
kvern soppen med kone nr 4 og finnhakk løk, forvarm en kjele på medium varme så har du i smør, løk og sopp fres til det blir brunt. tilsett 2 ss vann og trekk kjelen fra varmen, smak til med litt salt og kvernet svart pepper. la sjyen stå i minst 15 minutter med lokk før du bruker sjyen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar