400 steinbit
1 ss rapsolje
1 stk rødløk
1 stk plomme tomat, uten frø og hakket
1 stk liten rød paprika i tynne skiver
400 g kikerter på boks
1 stk kinesisk hvitløk
1 ss hakket frisk timian
5 ss hakket frisk bladpersille
11/2 ss sitron saft
¾ dl extra virgin olivenolje
1 ts honing
100 g rucola salat
1 ts sitronskall
Maldon salt og nykvernet svart pepper.
Varm opp en panne på medium varme.
Legg steinbiten på en tallerken. Pensle med rapsolje, og kvern svart pepper på begge sider. Dekk fisken med plastfolie, og legg den i kjøleskapet til den skal brukes.
Bland løk, tomat og rød paprika i en stor bolle. Skyll kikertene under rennende kaldt vann. La bønnene renne av. Tilsett bønner, hvitløk, timian og 3 ss persille i bollen.
Varm opp en kjele på lav varme slik at den blir lunket, ta den av platen, Ha i sitronsaft, olje og honning, rør i dressingen til honningen er oppløst.
Stek steinbiten i ca 2-3 minutt på hver side på lav. Kjøttet skal fremdeles være saftig i midten. Skjær kjøttet i 3 cm terninger, og bland det i salaten. Hell dressingen over, og bland godt.
Eller:
Anrett ruccolaen på et fat. Legg steinbiten over, smak til med salt og pepper, pynt med sitronskall og resten av persillen. Server med en gang. Her har vi krydret fisken med sitronmelisse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar