200 g bringebærpurè
210 g sukker
60 g glykose (for kjøpt på apotek)
7 g fruktpectin (for kjøpt i dagligvare)
2 g sitronsyre (for kjøpt i dagligvare)
2 g vann
Finn aller først et brett med kant med en silikonmatte i bunn, eller små silikonformer som jeg har gjort.
Bland pectin og ca. 30 g av sukkeret først. Varm opp fruktpureen med resten av sukkeret og glykose. Ved ca. 40 gradre tilsettes pectin- og sukkerblandingen. NB! hvis pectin ikke blandes med sukker først, vil det klumpe seg. Kok opp og la det koke i 5 min. Bland sitronsyre med bittelitt vann slik at det løser seg opp og tilsett det i den kokende blandingen. Rør godt og hell den kokende pureen over i formene. Dette må skje ganske fort fordi syren gjør at geleen straks begynner å stivne.
La geleen stå og tørke på et tørt sted i 2 dager, ta dem ut av formene . vendes til slutt i sukker, overflødig sukker ristes av, og tørkes i 1 dag til.
Denne geleen er kjempe god til karamell pudding.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar