4 stk skiver av kveit
10 scampi
3 poteter
3 gulrot
¼ sellerirot
4 stk sjalottløk
½ purre
½ grønt eple
7 fedd hvitløk
1 tomat
Begyne med å skrubbe poteter, gulrot og eple, så renser du løk, sellerirot og purre.
Skjær poteter og gulrot på kone nr. 5
Selleri tar du på kone nr. 3.
Purre, løk og eple skjæres i grove biter med kniv.
Begyn å kutte poteten og skyll dem godt i vann slik at du får ut stivelsen.
Legg poteten først i oljepanna, så gulrot, løk, sjalottløk, purre og eplebåter, legg i kveita og strø over knust hvitløks. Kvern svart pepper over.
Sett på lokket og still panna på 130 grader, når det klikker, skrur du ned til 90 grader.
Nå skal panna stå i ca 15- 20 minutter.
I mellomtiden setter du en kjele eller stekepanne på medium varme slik at den blir god og varm.
Legg scampiene i den varme panna, fres dem med litt hakket hvitløk, tomat-kjøtt og purre, i ca. 20 sekund.
Når kveita er ferdig legger du den stekte scampin over.
Da er alt klart til servering.
Her har vi ikke brukt noen smør, olje, vann eller salt, men litt soyasaus som saus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar