Pizzadeig bør ikke være for fast, den skal eltes godt og kan slås ned flere ganger under forheving.
3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 pk gjær
500 g finbakstmel
eller hvetemel
Bland vann, salt og olivenolje i en bolle. Løs deretter opp gjæren i blandingen. Tilsett mel og arbeid deigen godt i maskin eller elt den for hånd i 10 min. Deigen skal være elastisk, passe løs og gi motstand. Sett deigen til forheving på et lunt sted, hvor den skal heve seg til dobbel størrelse. Deigen bør ikke knas etter forheving. Ha mye mel på bordet og hendene, og klem deigen til en pølse. Ønsker du porsjonspizzaer, deler du deigen i flere små emner. Trill en stor eller små runde boller. Legg plast over og la dem hvile i fem min, da er deigen lett å forme. Varm oljepanna opp til full varme. Kjevle pizzaene ut til de er ca 2 mm i ønsket størrelse. Forsteik bunnene i ca 1,5 min på 230 grader på hver side. Smør på pizzasaus på hver pizza og ha på ost og fyll. Legg pizzaen tilbake i panna. Liker du sprø bunn legger du lokket litt på skrå og ønsker du myk bunn legger du lokket helt på.
Tips:
Hvis du bruker finbakstmel blir pizzadeigen ekstra luftig. Osten skal alltid først på bunnen før fyllet. Det er kun kjøttdeig som evt. legges under osten, dette på grunn av en mer saftig pizza. Hvis du forsteker bunnen kan du lage opp en hel stabel og fryse ned. Med fyll eller uten fyll.
Pizzadeig:
Etiketter:
Retter i oljepanna
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar