Focaccia i oljepanna:
















Deig:
5 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts sukker
0,5 ts salt
2 ss olivenolje
2,5 dl temperert vann

Oppå brødet:
ss olivenolje
1 fedd hvitløk
3 kvaster rosemarin
3 kvaster oregano
Maldone salt

Bland alt tørre først, spe deretter med væsken litt etter litt og elt deigen godt. Bruk god tid på eltingen, 10 til 15 min, slik at deigen blir temperert. Sett den deretter til heving. Når deigen er ferdig hevet, eltes den sammen.

Ha olivenolje i oljepanna og dekk panna med deig. Du kan også bruke en kjele. Ha på hvitløk og urter og sett brødet til heving. Når deigen igjen er hevet, prikker du fingrene ned i deigen og sprinkler over god olivenolje, strø over maldon salt.

Sett oljepanna på 130 grader. Da etterhever brødet mens panna varmes opp. Etter ca en halv time, eller når det har fått farge på den ene siden, snur du brødet i panna og steker det videre på den andre siden. Hvis du tørker lokket for damp underveis blir brødene fortere stekt. Dette brødet er en nytelse til en god salat!
























































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar