Til 6 personer
Sukrin marinerte bær:
125 g bjørnebær
125 g bringebær
150 g blåbær
125 g jordbær
4 ss sukrin
2 stk appelsiner
2 ss sukrin
Bland alle bærene i en bolle, strø på sukrin, og bland igjen. Dekk til, og sett bærene i kjøleskapet.
Skrell appelsinene, og skjær skallene i lange, tynne strimler. Kok dem i en liten kjele med vann, og la dem renne av. Gjenta to ganger (for å fjerne den bitre smaken fra skallene).
Press appelsinene for saft. Bland jus med sukrin i en liten kjele, og rør over svak varme til sukrinen er oppløst. Ha i appelsinskallene, og la dem trekke i 1-2 minutter til de akkurat er møre. Avkjøl.
Legg 1 ss appelsinstrimler til side, og bland resten lett med bær og juslake.
Mascarpone krem:
1 beger mascarpone
1 stk vaniljestang
1 ss sukrin
Ha mascarpone i en bolle, del vaniljestang og skrap ut frøene og tilsett i bollen med sukrin. Lettpisk kremen for hånd. Kremen skal være romtemperert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar