Breiflabb med fritert persille og rødvinssmør:

240 g breiflabb

salt og nykvernet svart pepper

smør

4 stk sjalottløk

2 ss sukker

1/2 flaske rødvin

en bunt persille

2 dl rapsolje

 

Kutt fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Stek fisken i 1 minutt på hver side i en glovarm panne med 1/2 ss smør på middels varme. Ta fisken ut og legg den på et stekebrett.

 

Ha finhakket sjalottløk og sukker i panna, og hell rødvinen over. Kok ned væsken til ca 2 dl, og rør inn 100 g smør. Smak til med salt og nykvernet pepper. Rens persille og sprøstek bladene i varm olje i ca 10 sekunder. NB! Det kan sprute ganske kraftig! Slipp bladene i oljen med en bestemt bevegelse, og ta et skritt tilbake for å unngå den glovarme oljespruten.

 

Forvarm stekeovnen (eller oljepanna) på 180 grader. Nå skal fisken bakes i ovnen i 1-2 minutter eller i oljepanna lik tid. Dette gjør du like før servering. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar