LASAGNE

400 kg kjøttdeig

1-2 boks knuste tomater(eller ferske)

1-2 glass Ajvar (1mild og 1 hot)

1/2 løk eller 2 sjalottløk,

1 stk paprika

1/2 rød chili

3 fedd hvitløk

1 potte frisk basilikum eller 3 ss tørket

1 beger cottage cheese

1 beger philadelphia light

pastaplater




Kjøttsaus: Avfett kjøttdeigen i hjertepanna. Eller bruk karbonadedeig som du steker først i oljepanna


Ha litt olje i bunnen av 3 liter’n etter at vannet fra avfettinga er tømt ut.


Fres løk, hvitløk og oppskåret paprika


ha i knuste tomater (eller ferske)


Jeg bruker i tillegg AJVAR, mild eller sterk. Du kan og lage din egen tomatsaus fra bunnen av


Ha i litt basilikum evt annet krydder, smak til.



Hvit saus: Bland cottage cheese og philadelphia light. Ha i fersk basilikum. (Salt og pepper).


Kan ha i litt god olje. F.eks pepperolje.




Legg lagvis i oljepanna, begynn med kjøttsaus, så pastaplater, litt hvit saus, 2-3 ss.


Avslutt med raspet ost på toppen. Cheddar passer godt. Rasp på kone 1


Sett oljepanna på 125 grader, når det klikker skru ned til 95grader. Ca 30. min. Når pastaplatene er myke er Lasagnen ferdig


I vanlig kjele: MEDIUM- KLIKK-LAV





Oppskrift fra Eva Borch



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar