22. Desember. Kålsalat



1 stk rødkål eller hvitkål

Dressing:


2 finhakkede sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

1 ts sennep

1 ss gressløk

1 ss hvitvinseddik

1/2 dl olivenolje

salt og pepper


Ta av de ytterste lagene på kålen og del den i fire. Kok kålen i ca 10 minutter på medium varme. Avkjøl i is. Del båtene i to og legg de på et fat. Lag dressingen av resten av ingrediensene. Hell den over salaten.



Rødkål brukes på samme måte som hvitkål, rå og finskåret i alle typer salat, til supper og som tilbehør til middagsretter. Den kan kokes, smørdampes, stekes, syltes, wokes, fylles og brukes til stuing. Rødkål er dekorativ og setter fin farge i råkostsalat.

Egenskaper

Rødkål er kalorifattig og inneholder en del A- og C-vitaminer, samt fiber.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar