Hjemmelaget middag til barn

Middagsmat

Hjemmelaget middag til barnet kan lages på flere måter. Det enkleste er å ta av til barnet fra familiens middag før den saltes. Kokte poteter og grønnsaker moses med gaffel og spes ut med litt kokevann eller mild saus. Bland eventuelt i kokt kjøtt eller fisk som du kan findele med kniv eller saks, eller kjøre i food processor. Du kan også koke kvernet kjøtt og blande i. Mosen kan gjerne tilsettes morsmelk, men det må gjøres rett før den spises, ellers blir mosen suppetynn. Det er fordøyelsesenzymene i morsmelken som virker slik. Ikke alle typer familiemiddag egner seg som spedbarnsmat. Pizza, sterkt krydret mat, røkt mat, gravet mat eller tilbehør av typen surkål, rødkål eller ertestuing egner seg dårlig.


1 dl ferdig middag


Grunnoppskrift på middag

1 potet


ca 30 g grønnsaker


20 - 30 g kjøtt eller fisk


½ - ¾ dl kraft, kokevann eller morsmelk til å mose maten i


1 ts olje eller myk usaltet smør (valgfri)


Vask og rens råvarene. Kvern råvarene i skiver. Kok grønnsaker og poteter i en kjele med kjøtt eller fisk i ca 15 minutter. Begynn med å legge grønnsaker og poteter i bunn av kjelen, så har du i kjøtt eller fisk på toppen. Sett kjelen på middels varme til det klikker i og skru så ned til lav varme. Jo mindre biter du deler maten i, jo fortere blir den ferdigkokt. La poteter og grønnsaker koke til de er myke. Kjøtt og fisk må være gjennomkokt. Bruk litt kokevann til poteter/grønnsaker og bruk det til å mose maten i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar