Flatbiff av svin servert med soppsaus krydret med timian og sennep

200 g sjampingjong


1 ss rapsolje


600 g svin flatbiff i skiver


1 stk løk


2 dl fløte


2 stk kvaster timian(finn hakket)


1 ss sennep


salt og nykvernet pepper



Varm opp halvparten av oljen i en kjele på middels varme. Ha i skiver av svin og la dem steke på middels varme i 5-6 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Ta svineskivene ut av pannen, legg dem oppi en mindre kjele med lokk på og hold dem varme. Hell resten av oljen opp i kjelen, tilsett løken og la den steke forsiktig i 2 minutter. Tilsett den friske soppen og la det steke videre i 3 minutter til. Så har du på lokket og skrur ned på det laveste, la den stå i ca 15 minutter. Nå har du fått væske i kjelen, så ta av lokket og la det surre til væsken er kokt inn til det halve.


Bland fløte, sennep og timian i soppsausen. La det få et oppkok, skru ned varmen og la det surre forsiktig i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over svineskivene. Klar til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar