11. Desember. Sjokoladesuppe med Pikekyss

Til 6 personer


Sjokoladesuppe:

1 vaniljestang

1 l melk

350 g mørk kokesjokolade

1 eggeplomme

salt, sukker

Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland stangen, frøene, sjokolade og melk, og gi det et oppkok. Rør eggeplommen med en skje av suppen og rør det i hele suppeporsjonen. Den må ikke koke etter at eggeplommen er rørt i. Smak suppen til med en anelse salt og sukker.


Pikekyss:

1 eggehvite

2 ss sukker

1 ss smør

1 dl kokemde melk

50 g revet sjokolade

Visp eggehviten stiv. Visp enn sukkeret i eggehviten. Smelt smøret i en stor stekepanne. Sett marengsmassen som små topper i en stekepanne. Hel på kokende melk slik at pikekyssene flyter i pannen. Legg på lokk. kok opp og la pikekyssene trekke i et minutt. Hell suppen i en kopp eller annen form, og server den varm med pikekyss drysset med revet sjokolade.
Dette er knallgodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar