Islandskake (glutenfri)

1 porsjon gir ca 12 stykker


Bunn
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
½ plate kokesjokolade – hakkes


Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så i kokosmasse og hakket sjokolade. Bruk en kjele som form. NB! Smør kjelen godt med formfett og legg bakepapir i bunn. Stek ved 165 ºC i ca 1 time.

Eggekrem
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
½ ts vaniljesukker


Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp på middels varme, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.


1 pk svisker - kokes
1 pk fløte

1 ss sukker
daimsjokolade


En saftig og god kake. Denne oppskriften inneholder svisker, men de kan godt kuttes ut eller erstattes med en annen ingrediens.

Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå. Fløten og sukkeret piskes til krem og has over sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar