7.Desember. Panert torskefilet med stekt blomkål

Til 2 personer:

1 stk egg
2 sk torsk (ca 340 g)
3 ss brødrasp (brødkrum)
salt og pepper
2 ss hvetemel
rapsolje til steking

For å gjøre fisken fastere kan du legge den i kaldt vann med isbiter i 15-20 minutter.
egget og bland med noen dråper vann så det ikke blir for tyktflytende.
Dypp fisken i mel og rist av det overflødige. Pensle på det piskede egget (eller dyppet fisken i det).
Vend fisken i brødraspet. (Du kan også blande inn krydder i brødraspen, muskat eller urter passer godt).
Varm opp stekepanne på medium varme, til den er god og varm. skru ned platen på det minste .ha i rapsolje og Stek fisken i 4-5 minutter på én side. Skru av platen og snu fisken.

La den steke i 3-4 minutter til skorpen er gyllen.

Stek blomkål og hvitløk i litt rapsolje, på medium varme smak til med urter etter valg (estragon, timian, rosmarin, gressløk). Tilsett 1/2 ss balsamico eddik og vend godt om. smak til med pepper og litt salt.

2 kommentarer:

  1. Det blir litt torskefileter i løpet av året, men har aldri prøvd kombinasjonen med blomkål. Dette ser jo riktig spennende ut, og må prøves når båten settes på sjøen igjen.

    SvarSlett