13. Desember. Fløtekarameller i oljepanna

3 dl. fløte
3 dl sirup
3 dl. sukker
1 ss. usaltet smør



Ha fløte sukker og sirup i oljepanna og sett den på 160 grader til det koker godt, skru ned til 120 grader. Kok forsiktig i ca 1.5 time, rør i oljepanna ca hvert 5. minutt med en tresleiv. Allerede etter en time kan du dyppe skaftet av en teskje i gryta, og la karamellen kjølne, for å se hvor seig den er blitt, men det trengs vanligvis minst halvannen times koketid. Rør inn 1 ss. Usaltet smør når prøven viser at karamellen er passe seig.
Ha bakepapir i en form på ca 12x25 cm, f.eks en liten langpanne, og hell karamellmassen oppi, la det stå å kjølne i minst et par timer i kjøleskap, gjerne natten over. Klipp eller skjær karamellene opp i biter, pakk dem i matpapir, og oppbevar dem i en boks i kjøleskapet. Det finnes også små konfektformer, å få kjøpt, bruk da en liten spiseskje karamellmasse i hver form.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar