Steking av biffDe fem møreste
Indrefilet, mørbrad, ytrefilet, entrecôte og flatbiff er alle møre kjøttstykker.Indrefileten er i utgangspunktet så mør at selv den mest kresne lar seg imponere. Indrefileten deles ofte opp til biffer og selges under benevnelsen; Filet mignon, Tournedos, Chateau briand og Biffstykket.Mørbradkjøtt er også magert, mørt og finfibret.Ytrefilet er finmarmorert, velsmakende og mørt. Egner seg til helsteking og er et selvfølgelig valg når en skal ha biff til mange. Ytrefileten er lang og gir mange like store biffer.


Entrecôte er stykket øverst på kammen. Kjøttet er mørt med fin fettfordeling, saftig og velsmakende.Flatbiff har en noe grovere struktur og blir som oftest brukt til stek, roastbiff og finenere gryteretter.

Kjøttet

Beregn 180-200 g kjøtt pr. person. Skal du steke biff til mange er det et poeng at biffene er tilnærmet like tykke. Biff kan ikke bankes mør. Det eneste du oppnår er å knuse celleveggene og kjøttsaft vil sive ut. Mør biff er allerede mør, og blir derfor saftig og velsmakende.


La biffene ligge i romtemperatur ca 30 minutter før steking. Krydre med salt og pepper like før de legges i pannen.


Pannen og stekingen
Velg en panne eller oljepanna. Saladmaster pannen gir jevn god varme i tillegg til at den hoder godt på varmen. I saladmaster pannene Bruk vi ikke smør eller. La pannen bli varm. Legg i et par biffer om gangen slik at pannen ikke blir for avkjølt og kjøttet koker mer enn det steker. Stek med lokket på skrå. Når kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden snur du biffen. Bruk en stekespade og baksiden av en skje som støtte for å snu biffen.


Steke grader


"Rå" stekt biff: Stek biffen 1-2 minutter på hver side - avhengig av tykkelse.
Medium stekt biff: Stek biffen ca 3 minutter på hver side
Godt stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, så ca 4 minutter på hver side over svak varme. Snu biffen ofte.

3 kommentarer:

  1. Kjempebra info

    SvarSlett
  2. hvor mange grader skal jeg sette oljepanna på for å steke flatbiff av elg?

    SvarSlett