Mos av poteter og/eller grønnsaker

100 g potet/grønnsak (ca)


½ dl væske til å mose i (ca)


(kokevann og morsmelk ev. morsmelkerstatning)


1 ts olje eller mykt usaltet smør (valgfri)



Lag mos av poteter/grønnsaker, først enkeltvis, så evt. i kombinasjon. Bruk gjerne grønnsaker som gulrot, blomkål, brokkoli og kålrot, i tillegg til potet. Kverner du det opp, kortes koketiden ned.


Kok potet/grønnsak i en kjele med lokk på middels varme til det klikker. Skru ned til lav og kok til det er mørt, ca 8 minutter (poteter og rotgrønnsaker må da skrelles og kuttes opp før koking).


Press biter av potet/grønnsak gjennom en tesil eller liten sikt ved hjelp av en skje, eller bruk hvitløkpresse eller mikser. Spe med morsmelk eller morsmelkerstatning til passe konsistens. Tilsett eventuelt olje eller mykt usaltet smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar