Rømmegrøt





























Til 8-10 personer



1 l seterrømme
1 ½ l H-melk
4 dl siktet hvetemel
2 ts salt




Ha rømmen i en kjele og rør om til det koker opp på medium varme. La små-koke i ca. 5 minutter på lav varme. Sikt halvparten av melet og rør det inn i rømmen. La det småkoke på svak varme til fettet/smøret pipler fram. Pass på å røre godt en gang i blant fra bunnen, så det ikke setter seg i kjelen. Øs av fettet som danner seg på overflaten. Dette kan senere brukes som fett til grøten. Rør inn resten av hvetemelet og spe med melken. Kok kort opp mellom hver speing. Smak til med salt. Kok i 5 minutter for å unngå melsmak på rømmegrøten. Rør i bunnen av og til.



Serveres med: Sukker, kanel,fettet fra rømmen, flatbrød og god spekemat

2 kommentarer:

  1. vil smaken bli like god hvis jeg bruker lettrømme eller kesam istede for seter rømme?

    SvarSlett
  2. Når en skal lage rømmegrøt må man bruke den råvaren som er ment til rømmegrøt som er seterrømme eller blir det ikke rømmegrøt.Du får ikke den rømme smaken som skal til.

    SvarSlett