Oksekjøtt med parmaskinke



















Til 6 personer


6 tynne oksebiffer

3 fedd hvitløk

6 skiver parmaskinke

12 stk friske salvieblad

40 g usaltet smør

4 dl marsalavin(sherry eller portvin)



Renskjær kjøttet for fett og hinner, og bank hvert kjøttstykke 5 mm tykt. Skjær hakk i kantene for å unngå at kjøttet krøller seg, og klapp kjøttet tørt med kjøkkenhåndkle. Bland hvitløk med ¼ ts salt og ½ malt svart pepper. Gni litt av blandingen på den ene siden av kjøttstykkene. Legg en skive parmaskinke oppå, og topp med to salvieblad. Parmaskinke skal dekke kjøttet helt, men ikke overlappe.

Forvarm oljepanna på 180 grader. Tilsett kjøttet med parmaskinke opp, og stek det i 5 minutter, eller til undersiden er gyllenbrun. Ikke snu kjøttet. Tilsett marsalavin( rødvin), men ikke fukt oversiden av kjøttet. Skru ned varmen, og la det surre i 90 grader i 10 minutter. Legg kjøttet på varme serveringstallerkener.


Kok sausen i 2-3 minutter, eller til den har fått en sirupsaktig konsistens, og fordel den over kjøttet.


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar