Pizza med avfettet kjøttdeig


Pizzabunn

En god pizzadeig bør ikke være for fast, den skal eltes godt og kan slås ned flere ganger under forheving.

3 dl lunkent vann

1 ts salt

1 ss olivenolje

1 pk gjær

500 g finbakstmel eller hvetemelPizzafyll

500 g kjøttdeig

5 dl tomatdressingBland vann, salt og olivenolje i en bolle. Løs deretter opp gjæren i blandingen. Tilsett mel og arbeid deigen godt i maskin eller elt den for hånd i ti minutter. Deigen skal være elastisk, passe løs og gi motstand. Sett deigen til forheving på et lunt sted, hvor den skal heve seg til dobbel størrelse. Deigen bør ikke knas etter forheving. Ha mye mel på bordet og hendene, og klem deigen til en pølse. Ønsker du porsjonspizzaer, deler du deigen i flere små emner. Trill en stor eller små runde boller. Legg plast over og la dem hvile i fem min, da er deigen lett å forme.


Varm oljepanna opp til full varme. Kjevle pizzaene ut til de er ca 2 mm tykke i ønsket størrelse. Forsteik bunnene i ca 1½ minutt på hver side. Avfetting av kjøttdeig. Stek den avfettede kjøttdeigen i stekepanne på medium varme uten fett. Så tilsetter du i tomatdressing og la den koke inn til den tykner. La det være lit tomatdressing til å smøre bunnene medSmør tomatsausen på hver pizza og ha på kjøttsaus og ost. Legg pizzaen tilbake i panna. Liker du sprø bunn legger du lokket litt på skrå, og ønsker du myk bunn legger du lokket helt på. Ønsker du sprø ost så bruk en brulè brenner, som jeg har gjort på denne pizzan.Tips

Hvis du bruker finbakstmel blir pizzadeigen ekstra luftig. Osten skal alltid på bunnen før fyllet. Det er kun kjøttdeig og saus som skal under osten, på grunn av mer saftig pizza. Hvis du forsteker bunnen kan du lage opp en hel stabel og fryse ned. Med fyll eller uten fyll.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar