Friske rådSalater med utpreget mild smak er blant de mest populære. Issalat, hodesalat og rapidsalat har sart struktur som gir lite volum til salatblandingene. Eikebladsalat har flikete blader som minner om eikeblader. Både den grønne og røde utgaven har tynne, middels sprø blader. Med en kraftig smak, uten å være bitter, egner den seg i alle typer salatretter. Lite lagringsdyktig. Rød og grønn lollosalat har tynne, myke og saftige blader med en god, frisk og mild smak. Den er fin å blande med andre ikke-bitre salater. God lagringsevne i kjøleskap.Råd om salat:

Alle salater må behandles varsomt og oppbevares i plast eller i termobollen. En time i romtemperatur bryter ned salaten like mye som en hel dag i kjøleskap. Skyll salaten raskt før lagring, da beholder den litt av spensten. plukk vekk slappe blader. skyll salaten godt i rennene vann, og legg den på tørkepapir før den skal tilberedes. Salat skal rives, ikke skjæres, i store biter.Krydrede salater:

Salattyper med en litt krydret smak balanserer ofte blandede salater godt. Bataviasalat har bølgende blader som varierer i farge, fra det grønne til det fiolette. Salaten er spesiell med sin milde, krydderaktige smak. Batavia passer best i salatretter med lite krydder. Spinaten har saftige og mørkegrønne blader med mye næring.Jeg skal lage mye forskjellige salater og dressinger nå framover. Men det som er viktig er å vite litt om salatene.

1 kommentar: