Pannebakt rødbet














Syrlig vassen rødbete, overkokt og konservert i dårlig eddik, er elendig behandling av denne fine skarlagenrøde rotfrukten. Kjøp frisk rødbete, bak den i oljepanna og du kjenn smaksforskjellen. Velg rødbeter i lik størrelse, hvis mulig. Bak dem i oljepanna på 200 grader under lokk i 1 -1,5 t (tiden er avhengig av alder og størrelse på rødbetene). Bruk en bakenål for å kjenne om de er møre. Nålen skal være lett å stikke inn, men rødbetene må ikke bli mosete. Skallet skal også gi lett etter når du trykker på det. Avkjøl dem noe og trekk av skallet. Fra gammelt av ble rødbeten spesielt hyllet for sine medisinske egenskaper. Nå vet vi også at rødbeten er den av alle rotgrønnsaker med høyest innhold av antioksidanter. Beskytter mot kreft og har vært dyrket i Europa siden lenge før Kristi fødsel. I Syd-Europa vokser slektningen strandbete vilt langs kysten.

3 kommentarer:

  1. Flott med tips om alternativ bruk av rødbeter, men jeg kommer ikke til å slutte å sylte en del for det!

    SvarSlett
  2. Det er stor forskjell å sylte selv en å kjøpe sylta produkter. Sylting er knall godt. Det er ikke så mange som kan sylte lenger. Det har gåt i glemeboka for mange.

    SvarSlett
  3. og legger du vin av kokevannet får du det beste beviset på at lagring av hjemmelaget vin nytter!

    SvarSlett