Saftig delikate kanonkuler







Tips Server dem varme eller kalde, alene (med sitron og mynte) eller i pitabrød med salsa , eller med saus som tomat- og auberginesaus.
til 6 porsoner:

250 g kjøttdeig av svin
250 g kjøttdeig av kylling
3 ss sitronsaft, pluss litt ekstrarevet skall av 1/2 sitron
1 ss frisk koriander
1 ss frisk persille
1 ss frisk mynte
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1/2 ts paprikapulver
god klype chilipulver etter ønske
4 dråper tabasko
2 auberginer, ca. 180 g
1 boks hakket tomat
salt og nykvernet svart pepper


Auberginer. Stikk hull i auberginen med en stekepinne. Stek dem i forvarmet oljepanne ved 180 grader til de er brune, myke og har falt sammen (ca 40 min for en passe stor aubergine). Legg auberginen på rist til den er avkjølet, slik at du kan arbeide med den. Trekk av skinnet og fjern det. Skjær av topp og bunn. du kan finhakke eller mose dem i foodprocessor.Bland alle ingrediensene, godt sammen i en stor bolle. Stek en liten

prøve bolle i pannen og krydre mer etter ønske med salt, pepper, chili eller sitronsaft. Form små kjøttboller og legg dem på et fat. Varm opp på 230 grader. Stek kjøttbollene i småporsjoner i 1 -2 min på hver side til de er brune og så vidt gjennomstekte. For varme prosesen går videre i kjøttbollene. Ha i hakket tomat oppi kjøttbollene og skru ned til 80 grader og sett på lokk. La dem stå i ca 10 minuter. Klar for servering









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar