Hamburger på en annen måte


















Hamburgerbrød:
600 g hvetemel
1 pk gjær
3 ss rømme
50 g hakket rød paprika
4 dl vann
salt og pepper

Hvetemel blandes med gjær, vann, salt, pepper, hakket paprika og rømme i en bolle. Arbeid deigen godt i maskin, eller elt den for hånd i ti minutter. Deigen skal være elastisk, passe løs og gi motstand. Sett deigen til forheving på et lunt sted, der den skal heve til dobbel størrelse. Deigen bør ikke knas etter forheving. Ha mye mel på bordet og hendene, og klem deigen til en pølse. Skjær passe leiver (du skal ha seks leiver på denne oppskriften). Legg dem på Saladmaster bakebrett, klem de flate og la de heve. Ovnen forvarmes på 180 grader. La de steke i ca 10-15 min. Eller stek dem i oljepanna. Legg dem i oljepanna som er smurt litt med formfett, klem de flate og la de heve. Oljepanna setter du på 130 grader, og steker brødene ca 15 minutter på hver side.




































Hamburger:
400 g kvernet kjøttdeig
4 ss rapsolje
2 ss tomatpurre
1 fedd hvitløk
2 ss finhakket løk
salt og pepper

Ha alt opp i en bolle og kna deigen sammen. Smak til med salt og pepper. Form hamburgerne og stek dem på 230 grader i oljepanna.























Først deler du brødet og smører på rømmedressing. Legg på salat som du har vendt i olivenolje (1-2 spiseskjeer), krydret med salt, nykvernet svart pepper, paprikapulver, løk og purre. Bland dette godt sammen slik at salaten blir saftig. Legg opp salaten med burgeren på toppen. Ha på tomat-dressing og pesto, topp verket med den andre halvdelen av hamburgerbrødet.

Denne "burger'n" anbefaler vi på det sterkeste. Det er en eksplosjon av smak i munnen.









































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar