Sukrin marinert bær med mascarpone krem, sprøt bakeverk





















Til 6 personer



Sukrin marinerte bær:


125 g bjørnebær

125 g bringebær

150 g blåbær

125 g jordbær

4 ss sukrin

2 stk appelsiner

2 ss sukrin


Bland alle bærene i en bolle, strø på sukrin, og bland igjen. Dekk til, og sett bærene i kjøleskapet.

Skrell appelsinene, og skjær skallene i lange, tynne strimler. Kok dem i en liten kjele med vann, og la dem renne av. Gjenta to ganger (for å fjerne den bitre smaken fra skallene).

Press appelsinene for saft. Bland jus med sukrin i en liten kjele, og rør over svak varme til sukrinen er oppløst. Ha i appelsinskallene, og la dem trekke i 1-2 minutter til de akkurat er møre. Avkjøl.

Legg 1 ss appelsinstrimler til side, og bland resten lett med bær og juslake.



Mascarpone krem:

1 beger mascarpone

1 stk vaniljestang

1 ss sukrin


Ha mascarpone i en bolle, del vaniljestang og skrap ut frøene og tilsett i bollen med sukrin. Lettpisk kremen for hånd. Kremen skal være romtemperert.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar