Orrfugl med pannebakt grønnsaker Kremet soppduxelle med lime og bacon, sherrysjy


2 stk orrfugl a 300 g

1 ss olivenolje

1 ss usaltet smør

2 fedd hvitløk

Salt og pepper


Orrfuglbrystene stekes gylne på begge sider i oljepanna sammen med olivenolje, smør og hvitløk. Ta salt og pepper på, og stek videre i oljepanna ved 190 grader i ca 4 minutter. La så brystene få hvile i 10 minutter før de deles opp i skiver.


Pannebakt grønnsaker:


8 stk knaskerøtter

4 stk sjalottløk

1 stk mais

8 stk små nypoteter

1 ss honning

1 kvast rosmarin

2 ss sitron

2 ss sherryeddik

2 ss soyasaus


Alle grønnsakene vaskes og skrelles. Skær ut maisen fra kolben. Potetene deles opp i skiver. Bland så alle grønnsakene sammen i oljepanna og vend inn honning, rosmarin, sherryeddik, soyasaus og sitronsaft. Settes på 190 grader. Bakes så i ca 10- 15 minutter til grønnsakene blir gylne eller karamelliserte.


Kremet soppduxelle med lime og bacon:


1 dl vann

400 g sjampinjong

100 g bacon i terninger

1 stk sjalottløk

1 ss usaltet smør

1 stk lime

11/2 dl fløte

Salt og pepper


Sil fra stekesjyen og tilsett 1 dl vann. Kok opp til det tykner. Sopp, bacon og sjalottløk kuttes i små terninger og freses lett sammen med smøret. Hell i fløte og kok til det begynner å tykne. Raps i litt av skallet på limen. Smak til med salt og pepper.

Vinanbefalinger kommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar