Bringebærtroika
















Daquoise (nøttebunn)

300 g eggehvite
270 g melis
100 g sukker
100 g mandelmel
150 g malte hasselnøtter
25 g malte valnøtter


Eggehviten piskes opp med halvparten av sukkeret, så tilsettes resten av sukkeret og piskes til marengs. Bland melis med malte nøtter og vend blandingen inn i marengsen. Stryk massen ut med en stekespade på bakepapiret, eller på en silikonmatte. Stekes på 180 grader til den blir tørr.

Bringebærgele:


1 kg bringebær, frosne
½ l hvitvin
3 dl vann
250 g sukker
1 stk vaniljestang
1 stk kanelstang
6 plater gelatin


Hvitvin, sukker, vann, vanilje og kanel gis et oppkok. Ha i tinte bringebær og gi et oppkok. La det hele trekke i minimum ½ time. Siles gjennom klede slik at den blir helt klar. Spar på kraften og bruk 5 dl av denne til gelè. Sett resten i fryseren og server det iskaldt med en kule vaniljeis


Ganacheen:
300 g mørk sjokolade 52%
2 dl kremfløte
40 g usaltet smør
2 cl Cognac eller Cointreau

Sjokoladeganacheen lager du enkelt slik: kok opp fløte og rør inn sjokolade og kaldt smør. Smak til med litt Cognac eller Cointreau, og hell ganacheen ut på et brett dekket med plastfolie.

Skjær til nøttebunnen, kutt så til ganacheen og legg den oppå. Til slutt legges geleen på og plastfolien dras av geleen. Kutt i passe serveringsbiter

























4 kommentarer:

  1. Å hærregud.. Ka nydelig og godt det så ut!!! Må bærre lag den ein gang ;D

    Michelle.

    SvarSlett
  2. Er det mulig å lage denne lagvis i springform? F.eks lager nøttebunn først, så sjokoladen, og gele`en tilslutt?

    SvarSlett
  3. Det er fult mulig hvis du ønsker det.

    SvarSlett
  4. I'm going to try this and serve it for my annual summer dinner party! It looks divine!

    SvarSlett