OSTEKAKE




1 pk gele



Ostekrem:



1 pk gul gele m/sitronsmak lages med bare 2dl vann


3 dl kremfløte1


beger lettrømme


1 pk Philadelphia naturell kremost


1 ts vaniljesukke


110 g melis



Kjeksbunn :


175 g smeltet Usaltet smør


300 g knust, søt havrekjeks (Digestive, Bixit)



Lag gele etter anvisning på pakken. Hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geleen er stivnet. Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner. Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede geleen i kjelen. La den stå kjølig.Bland smeltet usaltet smør med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i kjelen. Stryk kjeksmassen jevnt


Slik hvelver du en ostekake:


Finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp kjelen i noen sekunder. Så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett kjelen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Løft opp den ene siden av kjelen og stikk en tynn kniv e.l inn på kanten av kaken, så slipper ostekaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacuumet slipper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar