Pavlova KakeMarengsbunn:

250 g farin/ sukker
4 stk eggehvite, fra frittgående høns
2 ts maisstivelse (også kalt maisenna)
1 ts bringebær eddik
1 knype salt (1/4 ts)

Fyll:

3 dl Tine kremfløte
3 dl ferdig vaniljekrem
2 ss farin/ sukker
4 pasjonsfrukt
350 g friske bær ( jordbær, bringebær, blåbær eller andre bær)


Sørg for å ta ut eggene fra kjøleskapet god tid i forveien fordi eggene trenger å være tempererte (ca 1 time i forveien). Klekk eggene i en bolle og ta ut eggeplommen. Tilsett litt salt og pisk lenge nok til at eggehviten danner skum.

Når skummet begynner å bli stivt, tilsetter du litt og litt sukker mens du blander. Bland til eggehviten blir myk og blank. Ikke pisk for lenge da blandingen vil bli kornete.

Bland inn bringebær-eddik og maisenna, men bare litt og litt om gangen. Hell så over i en sirkelformet kakeform fra Saladmaster tar du den formen som gjør kaken til ca 2-3 cm høy. Husk stekepapir i bunnen.

Kaken stekes i en for-varmet ovn på ca 160 grader i ca 60 min. Når kaken er ferdig og har fått en lys kremfarve, slår du av ovnen og lar kaka stå inne til den er blitt avkjølt. Snu den så ut av forma og legg den på et fat.

Smør vaniljekremen ut over bunnen. Visp sammen sukker og fløte til du ender opp med en lett og fyldig krem. Smør så over kaken…

Når det kommer til pynt, er det du selv som bestemmer hvordan kaken skal se ut. Bruk friske bær som feks. bringebær, jordbær og solbær. Legg de utover kaka, slik at den ser innbydende ut.

1 kommentar: