Vaniljebavaroise




















4 stk gelatinplater

1 vaniljestang

3 dl h - melk

100 g eggeplommer

120 g sukker

3 dl kremfløte



Legg gelatin i kaldt vann. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Varm vanilje og melk til kokepunktet i en kjele på medium varme.



Visp eggeplommer og sukker lett sammen. Hell den varme væsken inn i eggeblandingen litt og litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen. Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden. Når blandingen har tyknet skal den siles over i en bolle.



Kryst vannet ut av gelatinen og ha dem i en varme sausen. Rør godt så gelatinen blander seg med vaniljesausen. Sett sausen til kjøling i et is bad. Det er viktig å røre i sausen med jevne mellomrom til den blir r-omtemperert for å unngå at gelatin klumper seg.



Pisk fløte til krem, og vend den inn i sausen når sausen er blitt romtemperert. Fyll bavaroisen i ringer eller former som er ca 3 cm i diameter og 3 cm høye og frys dem. dette tar ca 3 timer.



Laget av Simen Imingen








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar