Kylling tetrazzini

200 g spagetti, knekkes i to
75 g usaltet smør
1 gulrot
1 selleristilk, hakket
55 g hvetemel
salt og nykvernet svart pepper etter smak
4 1/2 dl kyllingbuljong
4 1/2 dl helmelk
450 g stekt kylling i biter
125 g revet moden cheddar

Forvarm oljepanna på 230 grader. Skjær kyllingen i biter og begynn med å steke den slik at kyllingen får en gylden og fin farge. Ta ut kyllingen og skru oljepanna til 100 grader og begynn å lage sausen i oljepanna. Smelt smøret i panna ha i mel, rør hele tiden helt til blandingen bobler og er jevn. Fortsett å røre i 1 minutt. Tilsett kyllingbuljong og h-melk. La blandingen koke opp mens du visper hele tiden. Sett Saladmastermaskinen inntil oljepanna og skjær gulrot og selleristang på kone nr.3. Vend inn grønnsakene, kyllingen og den knekte spagettien. Ha over den revne osten. Sett på lokket og sett oljepannen på 130 grader. Når det begynner å klikke skrur du ned til 90 grader og la den stå i ca 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar