Steking av egg med og uten smør




















Stekt egg med smør

Ta ut eggene og litt smør. Sett oljepanne på 160 grader. varm den opp, ha i ½ ts smør og smør det utover i oljepanna med et kjøkkenpapir. Kakk eggene på kanten av oljepannen og helles forsiktig i pannen, uten at plommen knuser. Stek gjerne flere egg samtidig, men ikke oppå hverandre. Fjern eventuelt den blanke hinnen som ligger over plommen, men vær forsiktig så du ikke ødelegger plommen. Noen liker eggene snudd og andre likereggeplommen knust og stivnet. Smak og behag.



























Stekt egg uten smør


Sett oljepanne på 160 grader. Varm den opp. Kakk egget på kanten av oljepannen og helles forsiktig i pannen, uten at plommen knuser. Ha på en ½ ss vann oppå egget og legg et lokk oppå egget og la lokket være til at egget er ferdig stekt.












































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar