Salat Nicoise





















Til 4 porsjoner
4 egg
1 boks hermetisk tunfisk i vann
8 ansjosfileter
8 sorte oliven
1 issalat
4 tomater
10 stk grønn brekkbønner
½ rødløk
8 reddiker

Dressing:
6 ss olivenolje
2 ss eddik
salt og pepper

Kok eggene i 8 minutter, avkjøl dem, skrell og del dem i båter. Skjær tunfisken i store biter. Riv salaten i strimler. Tomatene skjæres i båter, paprika i små terninger, løken i løvtynne ringer og reddikene i tynne skiver.
Alt legges lagvis i en salatbolle. Sorte oliven og ansjosfileter på toppen. Ingrediensene til dressingen ristes godt sammen og helles over.



Historie:

Salat Nicoise er kanskje den mest kjente av alle salatene, en klassisk fransk salat som finnes i ulike varianter over hele verden. De lærde strides om hva den egentlig skal inneholde. Noen mener poteter er hovedbasen, andre igjen sier tomater. Du kan finne oppskrifter som inneholder grønne bønner, artiskokkhjerter og agurk. Men, Nicoise er kun en felles betegnelse på typiske ingredienser kokkene i byen Nice i Sør-Frankrike bruker i sine retter. Disse ingrediensene er hvitløk, tomater, ansjos, sorte oliven, kapers og sitronsaft.


1 kommentar: