Nanbrød i oljepanna

500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg

Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.

Hev deigen til dobbel størrelse.Varm opp oljepanna til 230 grader.

Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke. Stek to til tre av gangen. Legg de kjevlede leivene i smurt oljepanna med lokket på. Tørk av loket to til tre ganger per steking.Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.

Det skiller seg også ut fra andre indiske brødtyper ved at det har gjær i seg. Det serveres tradisjonelt med karriretter.

1 kommentar:

  1. Jag har bakat brödet flera gånger nu och det smakar mycket gott samt att det är lättbakat. Idag blandade jag i torrostade vitlöksflingor.

    SvarSlett