Fersk skrei med lever og rogn

Til 4 personer


ca 1,6 kg fersk skrei i skiver (400 g pr. person)
ca 300 g lever av skrei
300 kg rogn av skrei (2 små er bedre enn en stor)
1 finkuttet sjalottløk
salt
grovkvernet svart pepperKoking av skrei i oljepanna:
Når man koker skrei i oljepanna gjøres det slik: Legg skivene av skrei i kald oljepanne, sett på lokket og still oljepanna på 125 grader. La den stå til det klikker, så skrur du ned til 90 grader. La skreien stå i ca 10-15 minutter.Koking av lever:
Før leveren kokes må den renses for hinner. Hinnene kan lett dras av. Leveren skjæres i små biter som legges i en kjele med løken sammen med 1-½ ts salt, og 1/2 ts grovkvernet svart pepper.


La leveren ligge og trekke ved svak varme under lokk i minst 10 minutter avhengig av hvor store bitene er. Den må ikke koke, da blir den tørr og seig.


Koking av rogn:
Tørk av rogna, dryss over litt salt og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under koking. Legg rognen i en kjele med lokket på og la den trekke ved middels varme til det klikker, slå ned på lav varme i 20-40 minutter (avhengig av størrelse) til rogna er ferdig kokt.Server skreien på varme tallerkener med kokt torskerogn skjært i skiver, kokte poteter, lever med leverfettet. Noen serverer også kokte gulrøtter, brokkoli og smørsaus til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar