Appelsinsalat med bringebærsorbet

Bringebærsorbet:

1 kg friske bringebær eller fryste

250 g sukker

50 g glykose

Ha i bringebæra i en kjele med sukker og glykose og sett på medium varme med lokk på. Sett kjelen til side når det begynner å klikke. Avkjøl. Kjør bringebærene i en foodprosessor og sil av stenene. Bruk en skje og press bærpureen gjenom silen. Kjør i ismaskin, vis du har det, eller rør hvert 10 minutt til sorbeten har blitt frossen.

Appelsinsalat

3 dl sukker eller sukrin

2 dl vann

1 stk vaniljestang

1 stk kanel stang

Ha sukker og vann i en kjele og sett den på medium varme. Ha i kanelstang og vaniljestang som er delt på langs. Kok opp krydder laken. La den bli kald. Filiter appelsin og ha i laken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar