Djevelsaus





Meget sterk mexicansk saus som passer til lam.
10 rød chili, frø og stilk fjernes
5 chipotle chili som er røkt
tørket rød jalapenos
2 kopper rødvinseddik
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt sort pepper
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts sennepspulver
1 ts brunt sukker
1 ts fersk oregano
1 dl rødvinseddik
1/2 dl rapsolje
1 1/2 dl rødvin
salt

Grill chiliene til de blir brune, men ikke svidd. fjern stilk og frø. Ha dem i en bolle og hell over rødvinseddik. La dem stå i minst fire timer eller natten over. Ha blandingen i en kjøkkenkutter sammen med nellik, kanel, sort pepper, oregano, ingefær, sennep, brunt sukker, olje og rødvin. Lag en smidig purre. Sil blandingen og smak til med salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar